Museu

 

Museu Etnològic de la Unió Cultural: l'almàssera dels Moltó

 

En 1992 la Unió Cultural va adquirir una vella almàssera del poble d'Alpatró, l'almàssera dels Moltó.

L'edifici necessitava una restauració important per a tornar a ser funcional i per això tots els recursos de l'associació, tant humans com econòmics, es destinaren a aquella finalitat.

Els esforços donaren fruit i el dissabte 8 d'abril de 1995, dins dels actes de la II festa de la Cirera, s'inaugurà com a museu etnològic i seu de la Unió Cultural d'Amics de la Vall de Gallinera.

L'edifici custodia la maquinària que s'utilitzava en el passat per a obtenir oli: trompellot de tracció animal , prenses... Però també recull una mostra ben important d'eines relacionades amb la confecció i emmagatzematge del líquid daurat. També s'hi exposen altres utensilis de treballs antics o de la vida rural.

 

 

 

  Treballs de restauració a l'almàssera dels Moltó. 1993.

 

 

              Quatre imatges de la restauració de la porta

 

 

VISITES GUIADES:

 

Per a visitar l'almàssera-museu cal posar-se en contacte per telèfon amb les persones encarregades de les visites: Joanjo Seguí 606134931, Sílvia Faus 672 449 164

 

La visita és gratuïta, no obstant agrairem qualsevol donatiu per a contribuir al manteniment de l'edifici i a la restauració dels objectes exposats.