Xarxa d'agricutors ecològics

 

 

 

Carta de presentació del projecte

Benvolguts amics i amigues,

la Unió Cultural d'Amics de la Vall de Gallinera, empenyada en millorar l'economia, la cultura i el paisatge de la Vall, voldria reunir un gran nombre de persones que dediquen una part del seu temps a l'agricultura tradicional i que estarien disposades a mimar, si cap més encara, la seua terra, a cultivar d'una manera artesanal, sense productes tòxics.

Hem pensat de començar fent una primera reunió per tal d'acostar postures i buscar un front comú per tal de treure al mercat els productes que no necessitem per a l'autoconsum.

Si esteu interessats en fomentar aquest tipus d'agricultura a la Vall, esteu convidats a la reunió que tindrà lloc el dissabte 16 de febrer a les 18 h al bar Ta Casa de Benissivà.

Vos enviem el cartell de la convocatòria i us convidem a que el feu córrer.

Salutacions,

Vicent Morera
president de la UCAVG

 

 

 

Resum de la 1a reunió

 

 

Es van aportar les següenst idees:

-Començar a produir productes, cadascú segons les seues possibilitats, seguint els criteris de l'agricultura ecològica, encara que de moment no demanarem certificació, però ens comprometem a no utilitzar productes tòxics. Busquem una agricultura tradicional, respectuosa amb l'entorn i que revaloritze el nostre món rural més pròxim, contribuint a la sostenibilitat i a millorar l'economia local.

-Es demanarà a l'Ajuntament que ens cedisquen el local d'informació turística per tal de muntar una parada amb els productes dels associats i a canvi oferir servei d'informació turística en benefici del municipi.

-Es planteja l'opció d'organitzar visites als horts per tal que siga un recurs més que oferir als visitants de la Vall.

-Pensem que és interessant mantenir contacte amb altres grups amb la finalitat de poder intercanviar productes, per tenir nosaltres més diversitat en la nostra parada i també oferir els nostres productes excedentaris per a altres parades de mercats d'altres llocs.

-Es planteja informar-se de com podriem revitalitzar l'economia de la garrofa. A Mallorca hi ha un molí que transforma la garrofa en farina.

-Buscarem assessorament tècnic per tal de fer front a possibles problemes que puguen sorgir.

-Estarem pendents per si ixen ajudes, demanant recolzament a l'Ajuntament i al seu ADL.

-De moment funcionarem com un grup d'agricultors, en cas que ens faça falta cobertura o recolzament legal, podem fer servir la Unió Cultural d'Amics de la Vall de Gallinera.

 

 

Seguirem informant sobre el projecte....